Bildbomb

Bildbomb när jag hoppar sötaste Tempus


























Lördag!

På Lördag är de den första tävlingen med laget i dressyr! Ska bi spännande och roligt, jag ska bara rida LB:1 (ingen förklass) och de programet kan jag. På torsdag är de dressyr träning och jag hade tänkt använda mitt nya blåa dressyr schabrak (som jag fick när jag fyllde år) till dressyrsadeln, även mina blåa lindor till Tempus får se.


Reslutat Utställning

Idag blev de en lång dag måste jag säga, men rolig har den varit! De var mamma som visade våran lilla Tempus och denna gången var de i ridhus. Tempus är ju den lugna typen och tyckte de inte var så himla märkvärdigt att vara där inne vilket både är possitivt men också negativt när de gällde uppställningen. Så idag fick han samtliga poäng: 8-7-7-8-7=37p. Han var ensam i sin klass, men fick ändå en blå- gul rosett, sen fick han medalj också.

Han kunde varit lite mer allret och framåt, men de tar vi igen nästa gång. De var väldigt roligt att Emma (hon som fött upp Tempus) kunde komma och titta, de var ett tag sedan man sågs sist!

Bedömning:
God rastyp. Vackert huvud, brant bog, djup kort manke, långt kors, spänd överlinje. Något gracil obetydligt tåtrång. Energisk rörlig skritt, aktiv men markbunden trav.















Taggad och ren

Tempus var inte lite smutsig, rumpan och bakbenen var värst, men nu är han ren och ny klippt inför imorgon. Putsade även tränset, älskar verkligen att piffa upp honom och göra honom fin!
Jag tvättade även hans pannlugg, men de var efter att bilderna togs, och den blev en anning ren den med.






Tvätta

Senare idag ska Tempus bli tvättad riktigt ordentligt och så ska jag klippa under hakan och i öronen på honom. Han måste ju vara snygg imon (utställning i Munka-Ljungby)! Jag klippte manen igår, vilket jag är väldigt glad över att jag gjorde, för idag har de regnat och kommer säkert göra de mer, och om de har regnat så blir de bara ojämt om manen fortfarande är blöt. De ska bli så spännande imon!

Nu ska vi snart ner till några hästkompisar och kolla på deras hästar och snacka lite :)



Träningen

Träningen idag var riktigt rolig, jag red med en annan tjej också. Vi arbetade på volt med bl a att ställa och böja, vilket jag behöver, men även galopp fattningar. Jag tränade för en ridlärare som jag inte tränat för innan, hon var duktig! De var roligt när hon berömde Tempus för hans fina trav och formen i traven, sånt blir man glad av. Han var mycket fin och duktig idag, emellan åt blev han lite trött men inatt sover han gott.


Uppdatering

Har varit lite dålig på att uppdatera nu de senaste dagarna pga att jag har varit hos pappa.

Imon är de dressyrträning för instruktör med Tempus, jag är ju med och ska tävla i dressyrlaget för Simlångsdalen ryttarförening och att träna för tränare är ju bra. Så idag blir de en skogstur.



Tömkörning

Fick bli lite tömkörning idag, hade bara lust för att göra de och de var riktigt kul! Har inte tömkört på nästan ett år, ska börja göra de lite ofta för Tempus tyckte också de var kul. Och super bra gick de! Han var jätte duktig i galopp och hade lagom fart och kunde hålla den också, i traven var han fin, jobbade ner honom i form på volten. Är verkligen nöjd med dagens pass. (På bilden har han vanliga tyglar på eftersom jag tömkört klart och ska gå upp till stallet med honom).






Föl bilder

Har några bilder på Tempus när han var föl som jag fått av uppfödaren (www.furumossen.se), som får mycket fina avkommor. Han verkade vara väldigt söt när hav var mindre, hade nästan ingen hals <3 Såklart han är söt idag också!! <3











Duktig!!

Känner mig väldigt nöjd med trningen av Tempus idag! Vi hoppade lite kombination i paddocken på 60 cm höjden, han lyssnade bra och jag kunde få honom att få rätt språng, sen provade jag göra snett igenom och tänkte försöka göra galoppombyte, så jag rakställde honom och gjorde skänkeln, och gissa vad han lyssnade och bytte! Vet inte om han bytte där fram först och sen därbak, eller sammtidigt, var så lycklig av att han lyssnade så bra att jag inte tänkte på de! Efter de blev de avskrittning i skogen :).


Bild sen förra året

Vinterlurvig

Då är snart sommaren slut... men hösten den är trevlig den med. Och sen kommer ju vintern med all snö och hästarna blir lurviga av all päls, och ser ut som riktiga gosar! Men de är ju i vinter och de är ju faktiskt ett tag tills dess, nu i höst blir de lite tävlingar, framför allt dressyr med Tempus. Att åka iväg är något Tempus tycker är extra roligt, komma ut till nya ställe, se lite andra hästar, jag tror de bara är nyttigt.

Nu kommer de lite vinter bilder på Tempus i början av 2011, men även i slutet av 2010.











Stan med Enja

Var i stan med min kompis Enja idag, som vanligt köpte jag inte så hemsk mycket, utan bara ett linne. Jag är ganska kräsen av mig...


Harplinge bilder

Jag och Tempus hoppar 80 cm (LC) på en lokal tävling i Harplinge. Öronen är i typ samma ställning...

 


Today

Red och tränade lite i paddocken innan idag med Tempus, han var duktig och blev bara mjukare och mjukare för ju mer jag red. Han lyssnade bra för mina skänklar och jobbade på rejält. Riktigt kul att arbeta med någon som är sammarbetsvillig!

Efter de åkte jag och mamma och handlade lite saker och åkte till det gymnasiet som jag ska börja på onsdag och fick lite information.



Bild från www.jmnilsson.se


Utställningar

Om ca 2 veckor så ska vi iväg på en utstänning med Tempus, just som en kul grej och lite omväxling. De ökar ju även värdet på han föreldrar, om han får bra. Och han är ju fin så varför inte? Några veckor efter de så är de Riks utställning i Vetlanda för Fjordhästar, de ska bli himla spännande! :) Förra året gick de riktigt bra 40 p och en första plats, (de var mamma som visade honom).



Hiss

Måste verkligen hissa schabrak med denna sortens matrial på undersidan (mot hästen). Efter att ha använt de 2 gånger hade de blivit ganska smutsigt. Men efter en tvätt var den ren och fin och såg ut som om den var ny.(Till skillnad från vissa av mina andra schabrak som aldrig blir riktigt rena..)



Film

Från igår när jag hoppade med Tempus!


Felfri!

Var ju på en liten hopptävling (clear round) i Kvibille, Tempus flög verkligen över hindrena! Felfi i både 70 och 80 cm! Jag är så himla nöjd över honom nu, han tyckte de var riktigt kul. Vi har inte varit iväg på hopptävling på ett tag, vi har ju hoppat hemma, men inte på tävling på ett tag. Riktigt framåt och pigg var han, han fick väldigt bra språng också sen han har aldrig varit i Kvibille men han var lika lugn för de. Imon blir de vila och pyssel!
Hade inte på honom huvan kände inte riktigt för det.









<3




Träning

Imon blir de en hoppträning och då tänkte jag att jag skulle ha min matchande vita huva och schabrak, har inte haft iallafall huvan på Tempus på nästan ett år, och jag gillar verkligen kantbanden på dem! Innan idag så smörjde jag också min allround sadel, och mina 2 träns, för de behövs ju också ibland.


Här är de som jag ska ha imon


Sötnos

Med sofia

Just nu sitter jag hemma hos Sofia, vi red vid lunch tid i ca 1 timme och 15 min. Vi ska nog ut en sväng till med Bach och Sessan (sofias hästar).


Sessan

Bach

uppdate later .....


Hemma

Hemma efter en lång, lärorik och riktigt rolig helg nere i Onslunda. Mycket nyttig träning som jag kommer ha stor användning för nu framöver med min träning med Tempus, de var även kul att se de andra rida sina "Gulingar". De var riktigt skoj med att prova på en ny ridlärare, och duktig de var hon!

De var ju mamma som tog och red Tempus hela helgen, jag fick låna Olivia ett Fjordsto och Norrsken (www.stallbrannorna.se) en Svensk Ridponny, man kan ju lära sig på andra hästar också, de är ju nyttigt också. De var riktigt skoj att prova på dessa sötnosarna och lära mig lite hur andra hästar fungerar, sen kan jag med de jag lärt mig på Olivia och Norrsken, ta med mig de över till Tempus och jobba likadant med honom. Men nu får de bli vila och lättare ridning några dagar.





En video på när jag rider Norrsken och Olivia kommer jag nog att göra snart.

Packar inför helgen

Packar de sista inför helgen, blir inte så mycket bloggning då jag inte tror jag kommer ha tillgång till dator, men bilder och video kommer nästa vecka eller senare på söndag. De ska bli riktigt spännande och kul! Mamma ska rida Tempus och jag ska få låna en annan Fjordhäst och ha under helgen, kommer kännas ovanligt att rida en annan Fjordhäst, de är lite pirrigt, men kul kommer de bli!

Olika bilder

Blev ingen bloggning igår, var och badade och sen åkte jag till pappa så hann inte gå in på datorn. Innan idag så satt jag och kollade igenom hårddisken och hittade massa gamla bilder på mig, några på Tempus och på min förra ponny.



Jag och min förra ponny





Idag red jag ut med gullet, vi klättrade lite, imon blir de vila helgen kommer bli intensiv
så han behöver vila upp sig rejält. Nu kommer lite bilder sen igår!












Lite av förmiddagen

Nu blir de snart ner till stallet och pyssla med Tempus, blir ingen ridning idag eftersom de kommer bli ganska intensivt på ridlägret, så han behöver vila upp sig lite i veckan. Så idag ska jag rykta honom länge och pyssla om honom riktigt! Bilder kommer lite senare.

Sen ska jag nog bada lite, nu när de är så fint väder och varmt! :)

Eriks och gekås

Har varit iväg och handlat lite hästsaker idag, både till mig och Tempus, b la ett flug - insektstäcke till Tempus då de är ganska mycket insekter och blindningar nu. Så detta som vi köpte nu ska han få ha på sig när de är som mest sedan naturligtvis vara utan också. Vi hittade också en huva... men den var för stor och lite för "mycket", så den ska vi inte behålla. Han har ju ganska mycket lugg som hjälper en del mot flugor.

Jag köpte ett par ljusgröna ridbyxor som jag kommer ha på ridlägret nu till helgen och en fin t-shirt till, ett par vita tävlingshandskar av ett jätte skönt och bra tyg. Sen lite annat.



Gosig liten nalle björn




RSS 2.0