Hööks

Snart tar jag bussen till stallet för att rida ut en härlig liten runda, inte så länge utan bara en mysig liten runda. Ska nog ta och smörja till båda tränsen också.
 
Sen ska jag in till pappa, tror att jag åker ner till hööks och kollar lite där, kanske hittar jag något fint till Tempus eller mig. Jag själv skulle behöva någon mer vit tävlingströja och Tempus nya senskydd.  Vi får se vad jag hittar.
 
 

Resultat Utställning

Åhh så himla glad!!! Utställingen gick över förväntan och det slutade med att vi gick vidare till BIS och hans poäng hölls hemligt under dan. Jag fick verkligen igång honom i både skritt och trav och han visade vekligen sig från sin ljusa sida. Han blev till delad poängen 8-8-7-9-8= 40 p! Med bedömningen:
Godtyp, vackert huvud, välansatt hals, gott djup, vacker överlinje. Välbenad från sidan, instabil bak. Lång ledig avspänd skritt, energisk trav.
De känns så bra nu, Tempus har verkligen allt man kan tänka sig!!
 
Öven syrran Elva skötte sig fin fint!! Fin uppvisning med en helt cool lugn tjej. Mer om hur de gick får ni veta om ni kikar in på mammas blogg: www.tynen.blogg.se 
 
Alexandra hade frågat mig några veckor innan om jag ville va med i pausen och rida ett dressyrprogram, och de ville jag. Så väl i pausen var jag laddad att rida LB:1, jag visade upp honom och de var många som tyckte han var fin och fina övergångar, kul att höra!
 
 
Elva och Tempus laddade inför utställning 
Uppvärmning inför dressyrprogramet 
Priserna efter dagens insats

Utställning

Imon  bär de av till utställning i Gånarp. Ryktade Tempus fin och klippte både man och svans, snart kan jag göra hur som helst med hans man, har lite planer med den, men det får vämtas en stund till. En ledtråd är att jag inte gjort så som jag ska göra, innan ;-) Jag ska även rida i pausen imon med Tempus, de ska bli kul!!
 
Nu kommer lite bilder sen igår och i förgår när jag var ute med Tempus i skogen, han var så duktig, kanske ska rida utan nosgrimma... för han kändes faktiskt bättre utan... Får helt enkelt prova mig fram, tycker faktiskt han får så sött uttryck utan, faktiskt lite western aktigt.
 
 Snällare ögon får man leta efter!!!!

Nu bär de av till stallet

Som rubriken lyder bär det av till stallet nu, blir nog en liten uteritt idag med. Men först mocka till båda hästarna och göra hö och kraft. Hade tänkt ta med Tempus lite tjockare täcke nu när de är så kallt... men tror att jag får vänta tills imon, tror inte de är så bra idé att ta med det på bussen om de finns folk som är allergiska.
 
Blir nog lite updatering ikväll ;)

Mysig tur

Fick bli en mysig tur ut i skogen idag, han var väldigt sammarbetsvillig idag och fin. Red utan nosgrimma och på kiblewickbettet. Idag slutade jag redan vid 11.40, skönt!! Brukar gå långa dagar i skolan på torsdag men idag hade vi två inställda lektioner, imon har jag bara en lektion o sen är de lov!! Ska bli så skönt, inga läxor eller något skolarbete.
 
 
 
 
 

Blandat

Tävlingen i lördags gick bra, i LC fick vi en vägran på hinder nummer 3, sedan flöt allt allt på jätte bra. Jag själv upplevde att han var framåt och han kom bra på många hinder. I LB fick vi två nedslag och två vägringar och tidfel, men jag är nöjd ändå, han lyssnade ändå och slarvfelen får man öva bort.
 
Nästa tävling blir utställningen på söndag, jag har övat rejällt nu, huvudsaken är att bara göra det och känna att man lyckats sedan hur poängen blir vet man aldrig.
 
Hade tänkt klippa Tempus man nu i veckan, får se vilken dag det blir när jag har mest tid (även om det gåt snabbt nu med min "nya" sax), den har blivit lång. Jag hade däremot inte tänkt att klippa ned den så långt denna gång, utan låta den vara snäppet högre men fortfarande friserad :)
 
 

Tävling

Då är det dags för tävling igen, imon ska jag tävla hoppning LC och LB i Osbyorten med Tempus, ska försöka att inte bli så himla nervös som jag alltid blir och okoncentrerad. Tänka på tips som min hopptränare gett mig och bara köra på! För visst kan han de vet alla som känner både mig och honom. Självklart kommer jag ha min nya hjälm!!
 
En annan nyhet är att jag kommer vara med i tidningen "Häst magazinet" med min kompis Alexandra Wulff, jag på Tempus och Alexandra på Lars-Görans hingst Solhems Myckle. Ska bli så spännande när numret släpps i december! :D
 
Såg att videon inte gick att se på... typiskt, jag måste ha sparat den i fel format. Får göra en ny och lägga upp nästa vecka helt enkelt.
 
Puss på dig syster

Video

Här kommer min video om Tempus, en video som jag sparat och gjort om flera gånger för att musiken har antingen hoppat fram eller bakåt i videon och då passar inte bilderna till musiken. Men nu har det blivit hyffsat bra så de får gå, orkar inte fixa om den igen.
 
Imon ska vi på hoppträning, ska bli kul, då ska jag inviga min nya hjälm! De är så skönt nu när Tempus är klippt, han är mycket piggare och blir inte svettig på samma sätt. Så idag så kommer han få vila, så jag och mamma ska hjälpas åt att longera Elva.
 
 

Utkast: Oct. 13, 2012

Min dag har varit riktigt rolig, jag jobbade till och börja med, jag fick va på alla möjliga ställen idag, först på bopen (som vanligt), sen vid pommesen, sen lite i köket, sen på bopen igen, i lobbyn och till sist i kassan! De var roligt att jobba idag, speciellt att få stå i kassan för jag fick kläm på det innan jag slutade och serverade många utan hjälp =)
Efter de åkte jag till stallet och red min älskling, lika duktig som alltid var han mjuk och fin idag och jobbade rejält! Glad över honom, imon får han vila och vila upp sig <3

Lycklig över min lilla

Tempus var så duktig idag! Jag red barbacka ut en sväng först men inte så långt då jag var osäker på om man fick rida ut nu om de är älgjakt. Så jag tog och red lite i paddocken när vi kom tillbaka till stallet. Han var så följsam och mjuk! För att inte tala om galoppen där han var underbar. Han är så pigg och framåt och de gör de roligare att rida. Imon får jag se vad jag rider, men först ska jag jobba några timmar.
 
Idag försvann min lunch i stallet.... jag var och hämtade halm och fixade hö till hästarna, när jag kom tillbaka kunde jag inte hitta vad jag lagt min påse med en baugett och ett äpple. Vad jag än letade hittade jag inte den. Men jag anade nästan att de var katterna som varit i farten, hittade dock inte resterna eller påsen men den lär väl komma fram för eller senare.... Hungrig de var jag men efter en härlig tur med Tempus var hungern borta!
 
Någon som väntar på syrra... ;)

Söta

Idag blev det en härlig runda i skogen, det hann nästan bli mörkt innan vi var tillbaka i stallet. Fick bli lite mer galopparbete, vår tränare sa att de var något vi kunde träna på när jag förra torsdagen frågade om de var något särskilt jag skulle träna på som han tyckte. Funderar på att ta och hoppa lite imon fast inte så intensivt, får se hur det blir.
 
Här kommer en bild från idag när E och T stod och gosade med varandra. Hann precis ta innan båda nyfiket kollade på mig.
 

Ridningen idag

Red för första gången på Tempus efter att han blivit klippt, han var pigg o glad! Vi red först ut en liten "uppvärmnings runda" för att sedan rida lite i paddocken för jag ville att mamma skulle ta lite kort på oss. Jag hade min nya Jacson jacka som värmde väldigt bra, idag har de varit riktigt kallt. Tempus var jätte duktig, och imon hade jag tänkt rida ut en längre runda med mer galopparbete.
 
Håller på med en film om Tempus, men hade passat så att bilderna skulle röra sig perfekt till musiken, men de visade sig inte va så enkelt. För att kunna lägga ut den sen på youtube måste man spara den i ett speciellt format och de gjorde jag.... men de var bara det att då blev musiken för tidig och allt i filmen blev fel till musiken (så som jag ville att de skulle röra sig med musiken). Så nu försöker jag att rätta till det och förhoppningsvis få rätt så jag kan lägga ut den.
 
Nu kommer de lite bilder sen när jag red.
 
 
 

Löshoppning

Det har varit en heldag i stallet idag, det började med att vi tog båda hästarna och åkte till Simlångsdalen och löshoppade lite. Var en del att ta fram, hehe men värt det var de!! Vi löshoppade inte jätte länge, speciellt inte Elva då han är så ny och inte har någon bra kondis. Och inte Tempus heller då han tränats rätt hårt de senaste dagarna. Men det gick jätte bra och Elva fick se och lära av storebror Tempus som visade hur allt gick till och hur man skulle göra. Duktiga var de båda två!!!
 
Efter att vi kommit tillbaka till stallet med hästarna så fick Tempus stå och torka upp då han blivit blöt efter att det regnat. Under tiden mockade jag. Sen var de dags att plocka fram klippmaskinen och klippa honom. Det blev hela kroppen utom benen, halva ansiktet och lite på ryggen där schabraket ska ligga. Mamma hjälpte mig och gjorde ett hjärta uppe på hans rumpa, precis ovanför svansen, så sött! Nyrakad som han var fick han sen komma ut till syster med ett tjockare täcke på.
 
Var första gången han blev klippt på halva huvudet, men det behövs det med då han får så himla mycket skägg. Har sett många som klipper halva huvudet så jag provade det denna gången. Imon blir det vila och bara pyssel med hästarna, hade tänkt klippa Tempus man också.
 
 
 
 

Sakerna från Gekås

Tänkte att jag kan lika väl ta och lägga ut lite av de hästsakerna jag köpte igår för skojs skull. Är jätte glad för allt jag köpte. Mamma köpte även en tolksele som vi kommer att använda sen när det kommer snö, ska bli spännande för de var ju ett tag sedan vi tolkade Tempus.
 

Styringe

Hoppningen i Styringe´idag gick sådär, jag kände att jag tappade honom i svängen efter hinder nummer 2 och fick inte tillbaka honom riktigt efter det. Vi skulle tagit ut svängen mycket mer än vad jag gjorde. Kobinationen som var hinder nummer 5 var där vägrade vi ut oss. Jag vet att vi klarar en 90 cm bana, de är bara det att jag inte får slarva med vägarna för då blir det lät misstag.
 
Imorgon ska vi iväg och löshoppa Elva och kanske Tempus. Efter det ska jag iallafall klippa T för han har fått så mycket päls och det är bara jobbigt att rida när han blir så svettig. Så första klippningen för i höst blir imon. Ska försöka att ta en före och en efter bild på honom, om jag inte glömmer det förstås ;)
 
Tempus efter tävlingen, med sitt nya färgglada täcke
 

Gekås och tävling imon

Idag var jag och mamma på gekås, jag hade studiedag och tog hästarna imorse och sen åkte jag upp till mammas jobb och så åkte vi till Gekås. Jag har aldrig innan handlat så mycket som jag gjorde, hittade allt jag behövde föutom benskydd till Tempus. Men tävlingsjacka, en tjockare ridjacka, ridtermobyxor, 2 par vinter ridhandskar, vinter stallskor, en skolväska, ett färgglatt fleece täcke till Tempus och lite godis. De var så bra för jag var nära på att ge upp av letandet efter en väska, men bestämde migför att hämta ett kollegieblock och prova om de gick in i de väskorna som jag tänkte mig, och då, fann jag en väska som var perfekt, liknade min gamla en aning fast svart. Jag tog den direkt!  Inte nog med det så provade jag precis och min skoldator får plats i den perfekt! Riktigt nöjd med mina inköp, nu är de bara hjälmen som är kvar.
 
Fleecetäcket kommer jag prova på Tempus imon, han kommer bli så snygg i det. Ska även ha min tävlingjacka för imon är det tävling i Styringe, LB. I igår på hoppträningen gick det super bra, Tempus var pigg och framåt och min tränare fick säga till mig (när vi började hoppa) att inte komma för snabbt mot hindret, de var som om Tempus sögs mot hindret :) Märkte även att de snart är dags för första klippningen, Tempus ångade av svett i slutet, jobbigt med all päls, men roligt tyckte både han och jag att de var!
 
Bild från denna veckan
Foto: Emma Larsson

Snart stallet

Idag har jag varit hemma p.g.a att jag blivit förskyld... usch, har pluggat allt som jag ska och nu har jag inte så mycket mer att göra. Men till stallet åker jag oavsett, tycker det är skönt att komma ut lite också, få frisk o luft och umgås med de bästa hästarna i världen! Och mocka som är så himla kul och fixa höpåsarna, något jag inte skulle välja bort om jag kun de! :D Älskar att mysa till det för hästarna.
 
Ska försöka ta lite foton och lägga ut här senare idag.
 

RSS 2.0