Harplinge resultat

Dagen har varit jätte rolig, med massa prat och skratt. Tempus var framåt och riktigt rolig att rida. I LD+5 fick vi 4 fel, hinder nummer 6 kom jag både för snett och för nära på och rev, annars tog han dom andra hinderna galant! Sen i lagklassen d.v.s LC gick det också bra, Tempus bjöd på bra i början, men sista hindret blev ett nedslag och 4 fel i LC också. Även fast det blev nedslag är jag så stolt över min lilla plutt som alltid ställer upp! Han brydde sig inte alls om de s.k "läskiga" hinderna, utan sprang på som inget annat.
 
Mitt lag, Simlångsdalens Ryttarförening, kom på 6 plats av 10, vilket vi alla var glada över trots nedslag.
 
 
 
 
 

Tävling imorgon

Vi åkte aldrig på tävlingen förra veckan eftersom Tempus slagit till sitt överben. Så vi har laddat upp hela veckan och imorgon så blir det hopptävling i Harplinge. LD+5 och LC! Det vill säga första omgången i hoppning div 2!  Så idag blir det vila för Tempus och bara fix inför imon, smörja sadeln, packa ihop det sista och fixa transporten. Självklart kommer jag fixa med Tempus också.
 
Uppdatering om tävlingsresultatet kommer imon!
 

Video!

 
 Nu änligen har jag kunnat ladda ut, här är från förra veckan när jag rider på banan. (Blir denna istället för bildbomb)
 

Laddar inför lördag

Snart kommer det en bildbomb på förra veckan när Tempus busade till det i hagen för att kompisarna i andra stallet gjorde det, och även när jag red dressyr på honom på banan.
 
Nu försöker vi ladda för fullt inför första omgången i div II i dressyr på lördag, uppe i Himledalen, jag ska bara rida LB:1, men tyckte det var rätt lagom med en klass denna gången. Hoppas på bra resultat och att Tempus är lika mjuk och fin som hemma.
 
Igår hjälpte jag mamma med transporten, hon slipade väck rosten och jag målade sedan. Riktigt snygg blev den!! Ser nästan ut som ny, snart så ska jag måla luckan där bak vit igen, och även fylla i Tempus huvud i svart. Snart så kommer jag måla dit ett hästhuvud till, men det kommer mer om det senare ;)
 
Tempus efter att ha busat lite <3

Hoppträningen igår

Träningren igår var jätte rolig, eftersom det varit uppehåll nu i juli har jag bara mer och mer längtat efter att få träna. Tempus var jätte duktig, och var trots ca 1,5 h inte trött, jag fick inget jag skulle öva mer på utan bara fortsätta så jag rider. Jag känner mig så stolt över Tempus som nu bara de senaste veckorna börjat prestera så himla bra och arbetar på hela tiden, pigg och glad! Det går helt enkelt inte att beskriva hur han förändrats....Han har fått mer muskler och det är jag så glad över, både i nacke, rumpa och i bogpartiet.
 
Idag var jag ute med en kompis på långritt, vi red i mer än 2 h, så imon och kanske på söndag ska T få vila. Jag ska in och köpa lite grejer imon, bl.a en väska på hööks att ha tävlings sakerna i när vi ska iväg och tävla. Har alltid haft en ikea kasse, men nu känner jag att det är bättre att ha en riktigt väska, precis som jag fick till tränset.
 
 

Nästa vecka

Äntligen fick jag träffa min ögonsten, han var lika ren som sist jag såg honom. Hade tänkt rida ut i skogen men det blev banan eftersom mamma red ut i skogen igår och jag kände för att rida dressyr. Fortfarande lika lätt på tygeln jobbade han på i alla 3 gångarterna! Nästa veckan kommer det  upp bilder.
 
Ser verkligen fram emot nästa vecka, kommer hända så mycket roligt, dels ska vi ner till Tempus uppfödare, sen ska jag hoppträna (efter nästan 2 månaders uppehåll), rida ut en långrunda med en kompis och massa mer  :)
 
Vill ladda upp så många filmer på Tempus och mig på youtube, men de är något som inte fungerar, något format är inte rätt :/ nu ska jag iallafall gör en till och försöka igen.
 
Mars 2012

3 augusti

Idag jobbade jag framåt em men hann inte rida så mamma fixade med honom. Imon ska han få komma ut på en runda i skogen, längtar till honom har inte varit hos honom sen i torsdags!! Längtan kommer bara mer och mer, frågan är vad skulle jag gjort utan honom <3

Träning 2 augusti

Träningen idag gick jätte bra, Tempus var framåt (önskade ändå lite mer bjudning), men för att vara ett bra tag sedan vi tränade hoppning på höjder och dels hoppade bana så var han riktigt duktig! Efter en stund kände jag bara mer och mer hur han blev som en gummiboll och rida honom i form känns som inga problem längre, speciellt i galoppen. De var så härligt när jag hade tagit det sista hindret och red in på volten och galopperade honom ett varv i "låg form", jisses vad han var mjuk o lätt! 
Nu känner jag mig riktigt laddad inför div 2 hoppning, men även i dressyr där jag också ska va med i. Denna sommaren kan inte bli bättre, Tempus har verkligen utvecklats och han går i en jätte stadig form i alla tre gångarterna och arbetar på rejält.
 
Nya tränset satt väldigt bra och Tempus passade i det jättre bra! Äntligen har jag fått ett träns med silverspännen ;)

Ren o fin

Nu är Tempus riktigt ren, tvättade även ansiktet med svamp. Han var smutsigast på rumpan och pannluggen, men ren blev han! Han såg ut att tycka de var riktigt skönt, nu luktar han Tempus schampoo. Nu laddar vi inför imorgon, då vi ska hoppa, och så klart ska han ha sitt nya träns nu framöver :)
 
 

Dusch

Idag ska Tempus få en rejäls dusch! Han är så himla smutsig så de är inte sant. De var faktiskt ett tag sedan han fick en dusch, man känner och ser i både päls och pannlugg att han inte är så ren. Jag har ju sagt till mig själv att han inte kommer få använda hans nya träns förens han har fått en dusch. Men idag har solen äntligen kommit fram, så i eftermiddag är det dags ;)
 
Imon blir det hoppning med några andra från samma klubb som jag, lite träning inför hopplaget div 2 som jag ska va med i iår, ska bli spännande.
 
Föresten har vi skickat in anmälan till utställning, ska bli så kul! Han känns så himla fin iår, och det är alltid lika roligt att åka iväg och träffa fjordhäst vänner! Jag hoppas naturligtvis på bättre än förra året, men vad han än får är han lika fin i mina ögon som alltid <3
 
Igår efter en mysig tur i skogen
 

RSS 2.0