Nytt träns

Har glömt att nämna det, men i måndags när jag och min farmor var på stan och skulle handla lite till mig som födelsedagspresent valde jag det träns jag nu länge kollat på. Det satt perfekt på Tempus och jag är super nöjd över det! Han har inte fått något nytt Aachenträns nu på väldigt länge så tyckte de var dags då de andra Aachentränset börjat bli lite utslitet. Det jag gillar mest med just detta träna är att det är enkla snabbspännen på både tyglarna och själva tränset, och så är det snyggt också :)
Bild kommer senare i veckan på det.
Jag köpte för bara ett tag sedan en tränsväska så det blir ju perfekt att förvara det i den när vi ska iväg! Eftersom jag tror att jag kommer vara väldigt nogrann med det i början.
 
Hopp bilderna som jag mednade:
 
 

Markarbete

Har inte riktigt velat blogga nu när det är så fint väder, men nu kommer uppdateringen!
 
Dagens ridpass gick hur bra som helst, Tempus var mjuk och fin och arbetade på bra i galoppen. Vi körde lite markarbete och lite träning med att få in rätt avstånd innan hindret. Eftersom det är väldigt varmt nu blev det inte mer än en timme, han fick en rejäl dusch vilket syntes att han gillade! Hade tänkt tvätta svansen men det blev inget med det när jag kom på att schampoot låg hemma.
 
Bilder sen förra veckans hopp pass kommer, det fungerar inte att ladda ut det nu...
 
 

22 juli 2012

Min födelsedag var jätte bra! Igår ville min kompis fira mig så vi var hemma hos henne och åt pizza. Ikväll ska jag bli firad hos pappa av släkt och vänner. I tisdags bakade jag bullar som vi bl a skulle ha och bjuda på ikväll. Ska bli kul!!
 
Förra veckan ville min kompis ta kort på mig när jag hoppade en dag och red dressyr en annan, så jag tänkte ladda upp lite på hur fin han var, börjar med dressyr "dagen". Bilden sen ja hoppade kommer upp imon.
 
 
 
 
 
 

Min födelsedag!

De är min födelsedag idag, och innan mamma åkte till jobbet fick jag bl a en martiingal, en jätte mjuk borste, ett grönt ridspö och stövelhängar till ridstövlar. Nu ska jag till stallet och fixa Tempus sen blir det hem igen och fixa för ikväll då de blir kalas, ska bli roligt! ;)

Gekås

Igår var vi på gekås och handlade. Köpte bl a  benpaddar, ett vanligt kopparbett, hästgodis och en ryktsten till Tempus. Jag köper aldrig hästgodis men igår tänkte jag att Tempus får ha de lite lyxigt med köpt istället för hemmagjort. Idag blir det uteritt men frammåt eftermiddagen, förhoppningsvis har det slutat regna då...annars får regnkläderna på.
 

Gårdagens bilder

Här kommer bilderna sen gårdagen.
 
'
 
 
 
 

Hoppning

Efter jobbet (jobbade bara 3 h) tog jag bussen till stallet, tog in Tempus och fixade honom inför ridpasset. Provade även pannbandet och hoppgjorden, och båda passade! Han blev riktigt söt i pannbandet och sadelgjorde passade den med, är så van vid att spänna in nästan längst in på båda sidorna på min andra vanliga, men på hoppgjorden nästan längst ut.
 
Hoppade i paddocken och Emma fotade mig, fler bilder kommer imon. Tempus var riktigt busig,  efter hindret så nästan bockade han, och han var riktigt på hugget idag och lyssnade bra och gjorde fina fattningar från skitt! När jag sedan travade av kände jag att han säkert kunnat hoppa lite till, så pigg var han :)
 
 

Inhandlat

Hittade en sadelgjord med magplatta på hööks idag, jag har velat ha det innan men det har inte blivit av att jag köpt en. Magplattan är inte så stor men det ville jag inte heller ha, är nöjd över den. Hoppas den nu bara passar på Tempus, han blir ju lite rund på sommaren =). Köpte även ett pannband i vita och röda stenar (det första röda som jag köpt till Tempus), provade de lite snabbt i hagen och det verkade passa. Röd är inte direkt min favorit färg men detta pannbandet var väldigt snyggt. Hittade ett blå gult men visste inte om de kanske skulle bli för litet. Till sist men inte minst hittade jag en tränsväska, smidigt att ha nyputsat träns i om man ska iväg eller så.
 
Ska bli späånnande och testa!

Uteritt

Dagen började med att åka till T <3 Han fick komma ut i skogen, vi red en runda vi inte tagit innan, mysigt. Han fick även på sig flugtäcket så han få vara från flugorna åtminstonde på en del av sin kropp.
 
Kom och tänka på den komande vintern, förra vintern hittade vi ett tjock vintertäcke på hööks med hals som kostat över 1000kr, men de var på rea så de kostade bara 300:-. Han blir ju klippt över hela kroppen och blir det en kall vinter så måste han ha varmt på sig. Halsen behöver han nog inte, men täcket kommer va till nytta. De är de som ä så roligt med rea, man kan köpa saker som man aldrig skulle kunna tänka köpa, eftersom vissa grejer är rätt dyra.
 
 

8/7 träning

Träningen idag gick väldigt bra, han var dock lite stark i galoppen och ville inte riktigt jobba där. Men annars var han väldigt fin idag! De var ju programridning så jag valde att rida LB:1, vi fick ihop 66,90% vilket jag är mycket nöjd över. Efter det gick vi igenom programet och så gav hon mig tips på hur jag ska göra för att de ska gå bättre.
 
Här kommer lite bilder, bildkvalitén är inte världens bästa eftersom jag tog dom från videon (mamma filmade när jag red) men dom duger :)
 
 

Träning

Imon ska ja iväg på träning med Tempus, vi ska rida LB:1 för en dressyr domare och sedan ska jag få tips på hur jag ska göra för att de ska gå ännu bättre. Ska bli kul och spännande!  Bilder kommer självklart imorgon ;)
 

Fler bilder

Här kommer lite fler bilder sen i lördags som Emma tog! Dom blev jätte fina!
 
I dagsläget har vi ingen tävling inplanerad, vilket är lite tråkigt.. men senare i juli kommer de säkert någon eller i början av augusti, jag hittade några som jag vill åka på.
Imon ska jag nog baka lite hästgodis till lillplutten, hade även tänkt tvätta hans svans, dom bli ju så smutsiga nu på sommaren.
 
 
 

Skedala Resultat

Tävlingen igår gick över förväntan, Tempus var väldigt pigg och båda ritterna var jätte roliga! I LD blev vi felfria och fick va med inne på prisutdelning med 2 andra som också var felfria. Men om man kollade på tiderna så kan man säga att jag faktiskt kom på 2:a plats av 7 stycken, vilket var himla kul att få veta. När man kollar på fotona och bilderna ser hinderna inte alls höga ut, kanske för jag inte är van vid att hoppa en bana på den höjden längre, när jag tränar.
 
I LB gick det jätte bra i början, väl inne på banan var han hur taggad som helst, och när det blev min tur kände jag att jag kunde hålla igen honom och länga honom utan att tappa energi. Dom fyra första gick bra, nummer fyra var en bank (vilket jag inte har hoppat på så mycket innan) han kom ur balans och jag hann inte få tillbaka honom, så de blev ett stopp på hinder 5. Sen vägrade vi ut oss på 6:an . Men trots detta är jag mer än nöjd över min gosse, eftersom han var pigg och glad hela tiden <3
 
Det roliga var också att som man ser på korten har jag klippt Tempus man som "penslar" eller vad man ska säga, och de var många som kom fram och tyckte de var jätte häftigt. Vissa kom inte fram men man hörde att de tyckte de var fräckt och undrade hur man gjorde för att få det så. Jag höll inte räkningen på hur många som tyckte de var häftigt men de var många :)
 
En kompis i stallet och hennes mamma hängde med och tog bilder på när jag hoppade, jätte kul att de ville komma och titta! :) Tack även mamma som filmade och hejade på mig <3
 
 
 

RSS 2.0