Hoppträningen!!!

Gud va bra det gick idag!!  Tempus var verkligen perfekt och riktigt duktig! Fick honom verkligen att jobba med bakdelen idag och mjuk o fin blev han också! Flyttade sig för minsta hjälperna och sprang på rejält i slutet (när vi hoppade lite mer höjd). Ja kan säga att Tempus var inte trött i slutet av lektionen trots ett intensivt pass, och vi slog nytt rekord och hoppade 1,10 m utan någon som helst tvekan! Var längesedan han gick så bra som han gjorde idag, ser fram emot att tävla nu- både hopp och dressyr!!
 
Imon blir det vila, mockar på morgonen för att sedan gå till pappa efter skolan. Blev varken bilder eller filmning idag på träningen, men ska ta lite hagbilder på hästarna imon och kanske några i stallgången, och lägga upp.
 

Nytt

Var på gekås med mamma innan idag och handlade bland annat tre ridbyxor, reflexvantar, ett Jacson schabrak och parfym. Någon utav ridbyxxorna ska jag använda på torsdag på hoppträningen, ska bli så kul!! Längtar längtar!!
 
Två av byxorna matchar snyggt till min jacka också =) det var även lite tanken när jag köpte dem.
 
Blev inte någon ridning idag, klockan var mycket så Tempus fick vila. Mockade och tog in honom för att byta täcke, såg ut som han och Elva hade sprungit i hagen... han var lite prickig av lera som förmodligen skvätt upp när de brallat runt..
 
Bilder på ridbyxorna och schabraket
 
 
 

Bilder sen i lördags

 
 

25 november

Inget roligt väder idag.. kallt regn, jobbade 12-16 var rätt skönt en sån här dag. Sen tog jag bussen till stallet, fick bli ett litet pass i paddocken. Söta Tempus gick fram och tillbaka i hagen och ville verkligen in, han gnäggade också när man om gående eller ut från stallet <3
 
Väl nere på bana tände jag belysningen och hoppade upp. Trots regn och rusk skötte sig Tempus över förväntan och gick som en ängel. Han var så stadig!!! Åh vad jag älskar när det går så bra <3<3 Vet inte vad jag skulle gjort utan Tempus... kan knappt gå en dag utan att jag saknar honom enormt!!
 
Tempus halvhals täcker var genomvått (dock inte inuti) men jag valde att sätta på honom sitt gröna vintertäcke, så att det andra kunde torka upp. 
 
I vintras, snyggot i gröna täcket

Naturhinder

Rundan idag var riktigt rolig, precis som jag anade var Tempus pigg. Vi mötte mamma vid vägen in till där jag hade tänkt att hoppa naturhinder, och mamma filmade oss när vi hoppade. Mamma tog bilen för det var en bra bit bort från stallet. Som sagt var han pigg så sista gången jag hoppade lät jag han springa av sig efter hindrena. Även lite på grusvägen hem. Det hann bli rätt mörkt så filmerna blev lite mörka, men man ser att jag hoppar iallafall.
 
Imon har jag inte bestämt mig för vad jag ska rida, kanske lite på en åker eller nått, träna dressyr, åskänkelvikning. Men det beror lite på vädret också, så att det inte blir halt och så. Sen ska jag jobba några timmar! ;)
Åh längtar så till hoppträningen, de ska bli så kul!! Men nu är det helg och de är skönt, hoppade ju lite idag.
 
Här är tre "ögonblicksbilder" jag har tagit från filmen.
 
 

FREDAG

Äntligen fredag idag!! Har bara en eller knappt en lektion... ska in och göra en enkät om våra skoldatorer sen slutar jag! Då ska jag och mamma handla. Sen ska vi till stallet och fixa med pollarna.
 
Mamma ska hänga med mig ut i skogen jag ska rida en bit till en sträcka där det finns hinder och hoppa lite. är så otroligt hoppsugen och Tempus måste få komma ut lite och spralla av sig (han stod igår). Eftersom jag inte ska vara i skolan så länge hinner det inte bli mörkt innan vi är i stallet. Och hoppa gör jag gärna ute, över alla naturhinder som finns, det är nästan roligare än på banan beroende på vilka slags hinder de är och hur höga.
 
Uppdatering senare idag, med bilder!!
 
 

Longering 21 november

Blev longering med inspänningstyglar idag, Tempus var pigg men lyssnade ändå speciellt i högervarv, i vänstervarv ville han gärna dra sig utåt en aning. Känns faktiskt att betfor ger honom mer energi, ska bli spännande på nästa hoppträning och se om han orkar hela passet- 1,5 h!
 
Jag och mamma var på hööks innan idag och kollade, hittade ett bebis kimblewickbett o jag var bara tvungen att ta kort på det och jämföra med ett i normalstorlek. Så himla sött! Måste va till små shettisar eller mindre ponnys.
 
Mamma står och håller det normalstora till vänster och lilla till höger.
 
Och en självklar bild på Tempus <3
 
 
 
 
 

Plutt bilder

Nu tänkte jag läga ut bilder på Tempus när vi köpt honom och börjat med inridningen. De är några år sedan nu. Han är bara för söt!
 
Bilderna är tagna Januari-Mars 2010
 

Skogstur

Blev en lugn tur idag, ut i skogen och köra lite backträning i skritt.  Mamma gick med med Elva. Båda arbetade på fint i de jobbiga backarna.
 
Imon funderar jag på att hoppa eller rida lite markarbete i paddocken, få se hur det blir. De kommer va för mörkt ute när jag kommer (slutar sent imon) och då vill jag inte rida ut eftersom det inte finns någon upplyst ridväg eller slinga och att jag inte heller har någon pannlampa som fungerar, får fixa en. Tror jag tar och longerar honom på onsdag med inspänningstyglar, eller så tar jag och tömkör honom.
 
Sen efter att jag ridit och fixat allt till Tempus så ska jag och Emma flytta kattungarna så att de inte ligger där de gör nu (de ligger långt in bland höbalarna där mamman lagt dem och det är lite riskabelt att ha de kvar där). Nu har alla öppnat ögonen och är sötare än sötast!
 

Dressyrtävling 18 november

Åhh det gick så bra idag, är skit nöjd!! I LB:1 gick det riktigt bra och Tempus lyssnade bra (dock tappade vi den sista galoppen i programmet, men jag fattade en ny direkt) annars satt allt perfekt och vi fick ihop 62,069 %, vilket betyder 1/3 av prestationsmedalj i silver!!
I LA:1 min första debut i LA någonsin hade jag inte så mycket förväntningar eftersom det var vår första och jag har haft lite svårt med skänkelvikningen. MEN.. 57,37% och precis utanför placering är inte dåligt!! Desutom ett kval till SM-2013 i dressyr! Det var många fina dressyr ponnys jag tävlade mot och som gick super fint, och att komma så bra till visar bara mer och mer hur fin Tempus kan gå och att vi utvecklats på vägen. Jag är så glad över att se Tempus utvecklas som han gör.
 
De var många föräldrar som kom fram till mig och berömde mig för hans fina man och stjärnorna på rumpan som han har. De var många som var imponerade och tyckte det var fräckt. En dam kom fram till mig och sa att de var kul att de var roligt att Fjordhästarna också är ute på tävlingsbanorna och visar upp sig, hon berättade även om att hon hade en i sitt stall för många år sedan som hade Fjordhäst som tävlade höga höjder. Alltid kul med folk som ger possitiva kommentarer!
 
Allt gick över förväntan idag och jag är överlycklig över hur det gick, trodde verkligen inte jag skulle få över 60% i LB och inte trodde jag att jag skulle nästan bli placerad och få ett kval till SM i dressyr =) Tempus är min ögonsten som ingen kan ta ifrån mig, denna dagen kommer inte att glömmas!! <3
 
 
 
 

Nyrakad Fjordis

Klippte som sagt Tempus igår eller rygg, halva huvudet, hals och mage. Mamma tog och klippte stjärnor på hans rumpa! Skit fräckt. Bilder finns nedan. Så nu är han "naken" igen och behöver inte svettas i sin långhåriga päls, bara på med hans tjocka täcken igen.
 
Imon är det tävling, allt är packat och klart så de är bara att köra. De är i Falkenberg vi ska tävla och faktiskt första gången jag tävlar där någonsin. Jag har varit på anläggningen någon gång för några år sedan men inte med egen häst.
 
Bilderna är tagna av min fina vän Emma Larsson!!
 
 
 

Träningen 15 november

Träningen idag gick väldigt bra, Tempus jobbade på fint men blev lite trött mot slutet, men kämpade på ändå. Han blev mycket svettig, så imon innan skolan så ska jag klippa honom helt igen och så blir det på med ett tjockare täcke. Så han blir nyrakad till tävlingen på söndag =)
 
Måste berätta en sak, igår fick vi ett brev hem om att vi skulle hämta ut ett paket på posten, och det visade sig vara ett flugtäcke jag hade varit med och tävlat om (någon månad sen för jag kom inte på först att jag faktiskt hade varit med). Så nu har jag vunnit ett Bucas "Buzz Off" flugtäcke med hel hals. Blir perfekt till nästa sommars flugor och blindningar. Det är inte ofta man vinner sånt så visst är det kul när man är speciellt uttagen!
 
 

Longering

Idag bestämde jag mig för att longera Tempus, han gick jätte bra och sprallade till också en och en annan gång. Han jobbade på fint och var väldigt lyhörd. Eftersom han gick så fint
brydde jag mig inte om att hoppa upp och rida honom utan longerade lite längre istället. Rida tar jag och gör imon istället.
 
På torsdag är det hoppträning igen som jag som vanligt är riktigt laddad för och på söndag är det dressyr tävling. Lite nervöst är det då jag ska starta min första LA, men de går säkert bra.
 
 

Söt, söt, söt

 
 
Nu vill jag ha mat!- Tempus

Tempus man

Nu ska jag snart jobba- 4 timmar sen blir det till stallet. Idag ska han få vila, jag ska bara pyssla och fixa till manen litegrann.
 
För er andra som har fjordhästar och vill prova kan jag berätta hur man göra. Först måste man nästan ha en bra klippsax för att göra det enklast för sig. Jag använder mig av en Fiskars vänstersax, då jag är vänsterhänt. jag har både en liten och stor. Man börjar med det vita, man klipper ner det och avgör hur bred man vill ha den och hur många "hjärtan" man sen vill göra. Sen måste man vara nogrann så att man klipper rätt på andra sidan, så att man klipper ner på samma ställe som på andra sidan. När det är klart kan man äntligen börja med hjärtanen, de blir lite klurigt att få dem rundade och jämna, men det går! Jag själv lät det svarta växa för att göra det hela lättare sen och inte behöva klippa ner manen allt för mycket, för det passar inte Tempus. Det är enklare att börja med att klippa ner det vita för att det blir svårt att klippa ner hjärtanen om de vita sticker upp över den svarta.
 
Det krävs tid och tålamod för det kan ta tid, jag är så van vid att e tar tid att klippa manen, då jag innan jag köpte min nya sax bara hade kökssaxar och en liten vänstersax att klippa med, och min ponnys man är inte av det tunnare slaget... den är tjock och han har ganska hård tagel. Det kunde ta upp till en timme för mig att klippa hans man innan, men nu tar det bara ca 10 min, beroende på vilken sorts klippning jag väljer.
 
Jag själv är inte någon sån som gillar att hålla på med hår och fläta, för de kan jag inte... men att klippa min ponnys man de kan jag!! Och det gör jag med ett leende på läpparna =)

Nyfriserad hjärteman

Tempus man är nu nyfriserad och resultatet blev riktigt bra om jag får säga det själv! Lite finputsning behövs sen i helgen, den skulle även behöva en dusch, men det är för kallt vid dessa tider. Första gången man provar på något sånt här, aldrig har jag lippt ner det vita så långt eller ens gjort hjärtan av det hela, denna frisyren är alltså helt ny på Tempus. Trots ca 1 timmes arbete så är jag mer än nöjd =)
 
Före
:
Efter
 

Film!

 
 

Klippning

Känner att det börjar bli dags att klippa Tempus igen, pälsen växer så de knakar!  Men ska nog iallafall vänta tills nästa vecka, klippa honom innan dressyr träningen och kanske innan hoppträningen få se.
 
Imon eller på fredag är de dags, jag ska klippa ner lite av det vita på Tempus man och göra hjärtan! Den är så lång nu och ojämn och ser inte så bra ut. Jag har aldrig innan klippt ner det vita helt så att man bara ser det svarta eller så att de blir "schack rutor" eller vad de nu heter. Så de ska bli spännade, jag har ju heller inte gjort hjärtan innan.
I mina skolböcker har jag en på baksidan avv nästan alla mina skrivhäften ritat fjordhästar med lång pannlugg och olika klippta manar. Jag har bara ritat huvudet och halsen, resten är för svårt, hehe.
 
Här kommer 4  st fjordisar som jag ritade på en biologi lektion. Alla med olika manar och disipliner. Ska ta kort på de jag har i mina skrivböcker i skolan för där har jag även med hjärtan i manen.
 
 
 

BILDBOMB HOPP

 
Nu lägger jag ut en bildbomb på Tempus och mig när vi hoppar! Både nya och gamla bilder. Har inte jätte många bilder då min mamma oftast filmar när jag hopptävlar, men bjuder på några =)
 
 
 
 
 
 
 
 

LA om 2 veckor

 
Idag fick lilleman vila, han gick rätt hårt både igår och i söndags. Mamma mockade till mig för att jag blivit förkyld igen... jobbigt jobbigt. De var snällt iallafall.
 
Nästa lördag så händer det... jag ska starta min första LA med Tempus i dressyr. Jag tycker att ryggningen och den  förvända galoppen är helt okej, det är dock skänkelvikningen jag är lite orolig över. Men de får gå som det går på den delen, vi övar vidare som vanligt och hoppas att den blir lite bättre tills nästa vecka.
 
Finis du är bäst <3
 
 

4 november 2012

Hubertusjakten igår gick bra, Tempus var pigg och ville ibland raca med hästarna bredvid men de kunde ag ju inte låta honom. Jag tyckte ändå att vi passade in där bland alla islandshästar. När vi skulle hoppa däremot.... vi kom i lite för full fart och de brukar ju inte ligga hinder just där vi red. Så de blev riktig tvärbromsning några meter innan, jag satt ju kvar men Tempus hade inte lust att komma på första hindret i galopp. De andra hindrena gick bättre sen, men han tyckte ändå de var konstigt att hoppa dom på den vägen. När vi var tillbaka i stallet fick han komma ut i hagen och få äta lunch. Vi grillade korv alla i stallet och hade de mysigt.
 
Jag och Emma gick sedan för att leta efter "Bertas" kattungar som hon nästan nyligen hade fött. Och gissa om vi hittade dem?! Jo 5 små söta ungar låt gömda i höet i ladan, en svart vi och 4 grå-brun-svarta eller vad man ska säga.
 
 

Hubertusjakt!

Imon är de hubertusjakt och vi börjar rida kl 11 på morgonen :D ska bli så kul och de kommer finnas lite hinder så vi kan hoppa. Ska bli trevligt att rida ut så många tillsammans, anar nog att Tempus kommer vara as pigg, hehe. Hoppas att vädret blir fint, de får gärna vara kallt men inte regna.
 
Tempus första hubertusjakt, jag har varit med på en hubertusjakt för 3 år sedan med min förra ponny Silver, och det var riktigt kul, speciellt när han blev lite vild och galen och ville galoppera. Nu kommer 2 bilder från den hubertusjakten..minnen!
 

Hööks

 
Var på hööks för någon dag sedan och hittade de lite vad jag letade efter, jag hittade en vit tävlingströja, däremot inga senskydd. Sen hittade jag även ett tunt regntäcke på REA!! Blått med hästar på och hade kostat 599 kr men kostade bara 149 kr, jag köpte det direkt. Mamma köpte ett likadant till Elva ifall de skulle bli riktigt dåligt väder. Tempus kommer ju få använda sitt mer fremåt våren då de blir varmare, de är för kallt att sätta på det nu. De är extra kul att köpa saker på rea för då kan man köpa så mycket annat också. Tempus har de verklign lyxigt nästan alla hans täcken har vi köpt nya, men de är klart den bästa ska hade bäst!!
 
Träningen i tordags gick bra, mycket markarbete som vanligt men lite jobbigare för hästarna. Vi tränade även att samla ihop dem och driva med sporren för att få dem att böja skjuta in bakdelen, det kändes som Tempus skulle stegra sig.... Vi tränade även på att rida upp på medellinjen och hoppa ett hinder som stod lite snett, vilka stora luftiga språng Tempus tog!
Min kompis Emma var med och tog kort på oss, så bilder kommer nog upp snarast när jag gett henne ett usb-minne ;)
 
Bild sen när vi löshoppade hästarna, men detta är Tempus

RSS 2.0