Dressyrtävlingen

Gårdagens dressyr träning gick väldigt bra! Jag tyckte Tempus var pigg och skötte sig galant på banan, det märks att han börjat stå inne! Jag red LB:1 och fick 57,931 %,fast jag tyckte att de dömde hårt... för han gick väldig fint och gick i fin form hela prorammet, men vissa gillar väl inte vissa raser.
Tur var det att jag bara red en ritt, Tempus stallades in dan innan och han hade stor bukmage efter att ha ätit halm hela natten. Men så blir det alltid i början, han vänjer sig snart. Emma i stallet hängde med och tog jätte fina kort! Riktigt kul var de att hon ville med :)
 
Gissa om jag är hoppsugen?! Vill ut och hoppa natur hinder i skogen, eller bara åka till klubben och löshoppa båda hästarna och sedan hoppa en bana eller något med T. Aja på torsdag är det träning igen för Micke och denna gången är vi laddade! Och på lördagen blir det hopptävling i Styringe, LB.
Nu kommer några foton som Emma tog på oss :)
 
 
 

Fixat

Boxarna är fixade och allt är packat innan idag på morgonen, så det blir en snabbis till stallet ikväll för att ta in hästarna. Snart ska jag träffa mamma i stan så ska vi åka och handla först.
 
Igår bakade jag bullar, det luktade nybakat i hela huset! och goda var dem också, blir att ta med några imon på tävlingen. Bilderna ligger i kameran som ligger hemma så kan tyvärr inte visa hur dem blev :)
 

Tävling på lördag

Ja då var det dags för tävling igen, på lördag är det sista omgången i dressyr div 2 med laget. Jag har tagit det lungt hela veckan då Tempus vaccinerades förra veckan, men red honom ett dressyr pass idag i paddocken lite hårdare. Lite olika övningar, men bland annat ökad trav över bommar, kort trav över bommar och öppna. Gick väldigt bra. Imon blir det fixs inför tävlingen smörjning av sadel och träns och så ska han även skos på morgonen.
 
Det är så kul att Tempus och Elva tycker om varandra och kan gå tillsammans utan problem! Visst kan hon ibland tjura till när det gäller höet, men de får Tempus tåla när han äter upp så fort.
 
Håller på att göra en film om Tempus, hoppas att jag hinner bli färdig med den så att jag kan ladda upp den imon! Sen ska jag även göra en film om när Tempus och Elva träffades för första gången.
 
 
 

Elvas på promenad

Idag fick jag gå ut och gå med Elva, mamma gick vid andra sidan om henne. Första gången hon är ute och går utan Tempus vid sidan av sig. Hon skötte sig gallant, inte ett ända gnägg på hela rundan vi tog. Däremot gnäggade hon när vi kom tillbaka, till Tempus som stod i hagen och väntade på henne. Tempus är riktigt förtjust i Elva och det märks!!! Tempus brukar ALDRIG  gnägga eller bli orolig när hagkompisen lämnar honom, men med Elva är det något speciellt och han gnäggar och går runt i hagen. Iallafall skötte sig Elva fint, hon gick i vattenpölar och lydde på allt vi bad henne att göra.
 
Tempus fick vila idag, bara en snabb ryktning idag och på med täcket sen igen. Måste lägga till en sak, jag har inte tänkt så mycket på det men Tempus rullar aldrig sig med täcke på... han har rullat sig på sommaren någon gång när han har fått ha på sig flugtäcket när de varit jobbig med insekterna. Men aldrig annars, så alla hans täcken är helt rena, fast dom kan vara lite kleggiga nederst eftersom då har det skvätt upp smuts, speciellt om det är blött ute, han är ingen lortgris min lilla polle.
 
 

Elva!!

Idag fick vi hem våran nya Fjordhäst!! Nämligen Elva, ett brunblackt sto efter Emil 243, undan Vesla Halsnaes. Hon är alltså  halvsyster med Tempus. Mamma nya häst. När vi släppte ihop dom gick det jätte bra, Tempus som är så låg i rang är alltid snäll mot allt och alla, dem fann varandra ganska fort och de de gjorde att Elva kände sig lite tryggare. Så nu hädanefter kommer jag inte bara skriva om Tempus, utan även lite om Elva! <3
 
 

Mycket nytt

Nu var det länge sedan jag bloggade sist och de har hänt en hel del. Var ju på hopptävling förra lördagen och det gick väl sådär. I förklassen LC+5 fick vi 12 fel och vi kom fel in på några hinder. I lagklassen LC+5 fick vi 8 fel, rent ut sagt slarv fel. Underlaget var inte det bästa utan blött och tungt vilket gjorde de ännu kämpigare.
 
På söndagen var det utsttällning och de gick inte min väg direkt. Fick inte ritkigt igång honom i skritt eller trav och resultatet slutade med 36 p. Vi ska dock göra ett nytt försök lite senare iår, och då ska jag få honom lite mer allert.
 
 
 
 

Video

 
 

Ingen träning

Tyvärr åkte jag aldrig på hoppträningen med mina lagkompisar igår eftersom det regnade för mycket för att hoppa ute, då sanden blev tung och blöt. Och jag kunde inte åka senare.. Men jag hoppade i stallet i stället, tränade omhoppnings svängar. Red på ett annat bett som lite omväxling, ska nog börja göra det lite mer, för det verkade han gilla.  
 
Så idag red jag ut och gud vad han gick bra!! Speciellt i traven där han gick så stadigt att jag inte visste om jag verkligen satt och red! Plockade ihop massa äpplen från trädet jämte T´s hage och gav honom dom, han dregglade ganska mycket får jag säga. Imon ska jag komma ihåg att ta lite bilder.
 
 

Veckan

Ikväll blir det hoppträning med T, ska bli roligt!  Bilder kommer nog ikväll om mamma har lust att ta kort.
 
Veckan ser ut på följande sätt:
 
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Uteritt, mycket skritt
Torstdag: Uteritt, trav och galoppökningar/minskning
Fredag: Vila, pyssla mycket och fixa iorning allt inför helgen, klippa manen
Lördag: Hopptävling Ätrabygden
Söndag: Utställning i Vetlanda
 
 

Nordhalland resultat


Dagen blev lång men nöjd är jag över resultatet och min ponny! Däremot glömde jag LC:1 (eftersom jag är så van vid att rida LC:2), så var jag helt insatt på att det var LC:2 som jag skulle rida, men nej. Jag fick helt enkelt köra igenom LC:1 banan, där fick jag två fel. Har aldrig innan fått fel, jag menar någon gång får vara den första även om de inte är kul.
 
I LC:1 fick jag trots allt 59,63% vilket jag är mer än nöjd med, men hade jag inte gjort dom där 2 felen hade jag kommit över 60% och då hade jag bara haft en ritt till i dressyr för att få prestationsmedalj i brons i dressyr. I LB:1 gick det också väldigt bra och vi fick ihop 59,31%, vilket jag är nöjd över då han hade stått i transporten rätt länge och saknade lite energi väl inne på banan, jag var också lite trött efter att ha väntat halva dan på andra klassen, så de blev något avbrott i galoppen. Men Tempus var så duktig idag, jag har verkligen kännt på honom att han utvecklats så himla mycket speciellt i dressyren, han har mycket stadigare form i trav och galoppen.
 









 
 


 
 
De 6 sista bilderna är inomhus och lite suddiga, men de går att se ändå!
 
 

På väg!

Min hjälm är på väg! Mamma fick ett mail innan idag att min hjälm var på väg till mig. Längtar så till den kommer, förhoppningsvis nästa vecka :D Å då hinner jag få hem den så jag kan ha den till på helgen på hopptävlingen och Vetlanda!
 
Dagen idag har varit lång men himla kul! Imon bär det av till tävling i Nordhalland, hoppas på bra resultat och rättvis bedömning, så ser vi hur det går. Tempus är tvättad och har nyklippt man, vi är laddade!
 

Hemma

Efter en uppehåll eller semester rätta sagt ska jag blogga nu. Har varit på Rhodos och solat o badat. Riktigt skönt har det varit, mellan 37-39 grader i skuggan på dan! Har saknat Tempus som bara den, därför blev det en liten "hemagjord" tatuering detta året igen, med Tempus namn på min handled. Bild kommer till helgen.
 
Tempus har ändå hållt igång, en kompis var snäll och har ridit honom lite lätt förra veckan. Men denna veckan har jag kört lite hårdare pass, för på lördag är det dressyr tävling i Nordhalland omg 2, jag ska tävla LC:1 som en förklass och LB:1 som lagklassen. Ser fram emot det! 
 
Förmodligen så kommer även min nya hjälm nästa vecka som jag och mamma satt och beställde innan ikväll, och även en hjälmväska! En Charles Owen Wellington hjälm och en tillhörande väska i samma märke. Är så glad och längtar till när jag får hem det :) Hoppas på som sagt att få den nästa vecka så att jag kan ha den nästa helg då de händer en hel del.
 
 

RSS 2.0