Dressyr pass på banan

Efter två dagars vila fick det bli ett dressyrpass på bana idag. Igår gick jag bara en snabbis med honom och ryktade länge, hade glömt mina ridkläder hemma, så jag fick låna av några tjejer i stallet. Lånade mammas dressyr sadel till Tempus idag, men fick lägga på padden också så den inte skulle trycka. Han var väldigt fin idag och pigg, o galoppen underbar. Nu är vi taggade för dressyr också!!!!
 
Imonn får jag se vad det blir, om jag rider eller inte. Pappa fyller år och ska ha fest så hinner nog inte rida så länge. Han ska iallafall få på sitt nya regntäcke som jag köpte i höstas till honom, inte fodrat alls. Nu när det har blivit så varmt på dagarna kan han gå med det. 
 


Kvibille träning

Mamma och jag åkte till Kvibille med båda hästarna och tränade idag. Riktigt kul, hoppade Tempus lite också men red mest dressyr i ridhuset, sen avskrittning ute på den stora banan. Vi hoppade mellan 70-100 cm (fast bara på ett hinder), både omhoppningssvängar och tog långa vägar. Han var riktigt mjuk och fin i nacken idag och arbetade på riktigt bra i galoppen, i traven var han väldigt fin också.
För att inte tala om ökade traven!! Har tränat med honom att länga  i taven nu under veckan när vi har ridit ut. Han fick ju bakskor förra veckan och det har verkligen fått honom att visa hans gångarter ännu mer. Han lyfter på bakbenen väldigt bra. Ska bli spännande om vi får lite mer poäng nästa dressyrtävling. Känns även som att han har fått lite "rundare" galopp och även där lyfter lite mer på bakbenen och vågar ta för sig. 
 
Funderar på att göra något med hans man nästa gång jag klipper den, jag ska iallafall inte klippa ner det vita, men göra något med det svarta. Funderar på att göra det svarta som "penslar" igen, som den nedersta bilden. Men då får det svarta växa ut lite till.
 
Bild i repris, han var så fin med hjärtanen <3

 

Åsbo resultat

Tävlingen idag gick mycket mer över förväntan, Tempus presterade fullt och det gjorde jag också och vi fick felfri runda i LB (90 cm) och ett kval av tre till SM i hoppning är klart. Så stolt jag är över min lill kille!! <3 Vi kom perfekt in på nummer 3 och 7, jag tyckte även tt han tog kombinationen bra även om vi kom lite för nära på första hindret. Tävlingssäsongen kunde inte börjat bättre!!! Nästa tävling blir inte förens 6 april och då ska vi starta dressyr i Klippan, något vi är väldigt taggade för. 
 
Imon blir det vila för Tempus del, ska också försöka lägga upp videon från dagens hopptävling på youtube. Enklare i skolan där de bara tar nån minut.
 
Nu kommer vi satsa fullt ut, vi är igång! 

Skrittrunda

Fick bli en skrittrunda innan idag, vi var ute i ca 1 timme. Jag gick och ledde Tempus och sprang lite med honom emellanåt, fort gick det. Imon är det tävling och allt är packat o klart, det är bara hästen som saknas! 
 
 
Tog lite bildern när vi var ute innan idag <3

Bebis bilder

8Fick hem USB minnet med bilder på Tempus när han var liten av uppfödaren Emma Isacsson (www.furumossen.se), så himla söt häst jag har!! Är så glad att det blev just Tempus <3 Tack Emma för bilderna!!
(lägger inte ut alla)
 
 

Snöig ridtur

Efter jobbet idag blev det en ritur i skogen med Tempus, kyligt och blåsigt var det och sen började de även snöa litegrann. Till helgen startar vi våran första tävling för detta året, det är hoppning och vi ska hoppa en klass i 90 cm, träningen i torsdags gick väldigt bra och Tempus har verkligen tävlingskondis sa min tränare. 
 
Imon är jag ledig så det blir stallet på förmiddagen och troligvis en uteritt då med. Klippte Tempus man idag också, den har verkligen blivit tjock, känns som den blir något tjockare på vintern. 
 

Kvibille

Imon ska vi iväg med hästarna till kvibille på fm, ska bli kul, jag ska hoppa Tempus. Det var så länge sedan sist nu när det har varit snö och halt och kallt, så vi har varken kunnat hoppa hemma eller åka iväg på träning, men imon så! Kameran ska såklart med, och jag hoppas kunna gära en video att lägga ut på youtube nästa vecka. Vi ska även se lite hur vi ligger till, har ju som sagt inte hoppat på väldigt länge, kanske jag ska satsa mer på dressyren detta året. Känner att han har fått mer hållning och lyhörd i dressyren, och det är riktigt kul att rida honom.
 
 Vackrare ögon får man leta efter...

RSS 2.0