Nya benskydd

Jag har funderat på att klippa Tempus igen och klippa bort stjärnorna men nu vet jag inte riktigt om jag vill... för han kanske får massa skav o.s.v, men sen vill jag ju inte att han ska svettas ihjäl i sin päls.
 
De blir nog en lång härlig uteritt idag hade jag tänkt, låta honom galoppera av sig rejält eftersom han var rätt galen igår i paddocken när jag galopperade, men i trav gjorde han jätte fina ökningar och längde mycket fint!! Bilder kommer troligtvis lite senare.
Föresten var jag innne på hööks för nån dag sedan och köpte ett par blåa benskydd till Tempus, har kollat lite på dem innan men inte köpt dom, hans storlek är cob och det finns inte cob på Gekås så jag var tvungen att köpa dom på hööks för han behöver verkligen nya. Dom satt perfekt!
 

Jobb, stallet

De blir jobb först och sen blir det tilll stallet, ska bara jobba 3 timmar men de är ju alltid nått. Senare får de bli en liten uteritt även om det hinner bli mörkt, på med reflexer och pannlampa =) Måste klippa Tempus snart igen, han har fått så mycket päls, men jag väntar nog ett litet tag till ändå. Ska inte klippa hela honom utan sparar nog en stor del på ryggen, däremot ska stjärnorna på rumpan bort.
 
 

Dagens hoppträning

Det var plusgrader idag och paddocken var okej att rida i, lite isig på visst ställe men helt okej annars. Så de fick bli den efterlängtade hoppningen idag. Tempus fick ha på sig sin nya röda outfit som jag fick av mamma i julklapp, mitt första röda schabrak faktiskt och andra röda sak till Tempus
, men visst passade de honom fint! De orangelindorna matschar till schabraket för det har en orangekant, men det ser man inte riktigt på bilderna, mest på den sista bilden.
 
Han var väldigt pigg idag, de var riktugt kul att arbeta med honom och visst ,märkte jag att han stått några dagar.   
 
 

God jul!

God jul önskar jag och Tempus!
Idag blev det en snabbis i stallet och mocka till båda hästarna, Tempus fick en helt ny halmad box för de var nästan inget kvar när jag mockat färdigt. Nu ska vi fira jul hos mamma, igår firade vi hos pappa. Snart blir det mat och kolla Kalle Anka.
 
Imon hoppas jag att det fortfarande är plusgrader så att jag kan rida ett pass i paddocken, känns som han hade behövt det nu efter flera dagars vila.  
 
Full fart hos Tempus

Lösgalopp

Både Tempus och Elva fick lörgaloppera idag i en av sommarhagarna, vilket de tyckte va kul. Tempus har fått vila rätt mycket denna veckan och kommer göra det nästa vecka med om vi inte åker till nått ridhus. Marken är frusen och så länge det inte kommer någon snö kan jag inte rida så hårt eller galoppera. Sen hade jag gärna velat hoppa men det går inte så länge marken är frusen... Men det är en välförtjänt vila han får!!!
 
Håller på att ladda upp video på Tempus nu, bilder och lite filmer nu i december, kommer ta en stund men länkar den hit när den är klar =)
 
 

2 dagars vila

Nu har Tempus fått vila i 2 dagar, jag har varken pysslat eller gått med honom, kände att han behöver lite mer vila nu i vinter när tävlingssäsongen är slut. Igår jobbade jag även hela dan och mamma fick ta honom, och idag bytte jag bara täcke på honom. Och visst fick han några pussar o kramar, han kom med sitt huvud i min famn <3
 
Imon blir det troligtvis en härlig uteritt barbacka tror jag, får hoppas att vägarna inte är allt för isiga nu när all snö nästan töat bort, och så blir det en rejäl ryktning!
 
Tempus i lite julig klädsel
 
 

13 december

Blev ingen träning idag p.g.a underlaget, synd eftersom jag verkligen var sugen på att hoppa. Men men, på lördag är det tävling i Styringe och vi är taggade till det. Ska hoppa LC och LB, och jag ska rida nogranna vägar!!
 
 
 

Ny header!

Min kompis var så snäll och tog tid och gjorde flera fina headers till mig, svårt val att välja men det fick bli den som det blev =) Tack Enja!! <3
 
Imon är det föresten hoppträning, vi laddar!! Det sköna är också att vi slutar halv 11 imon i skolan, och på fredag har vi bara en lektion, man märker att det börjar närma sig jullov! =D
 

Vinterbilder

Red ut idag med Tempus, blev en rätt lång runda ändå, red bort till mitt lilla "hoppställe", men kollade först så att det såg okej ut att hoppa efter att all snö kommit. Och det gjorde de så vi tog två runder och hoppade två hinder. Pigga lilla ponny! Ruggigt kallt var det, men som tur frös jag varken om tårna eller händerna utan bara mitt ansikte, händer och tår är det jobbigaste att frysa...
 
Självklart tog jag lite bilder med min mobil fast bara på T!
Imon får jag se var jag rider någonstans förmodligen ut eftersom det blir stallet på morgonen då jag som vanligt börjar sent, man måste ju passa på att rida ut när det är ljust. Kanske mamma hänger med ut och leder Elva.
 
 
 

Bror och syster

Fick lite fler bilder som Emma har tagit innan i sommras, så jag tänkte lägga upp två som blev nästan exakt likadana på båda hästarna =)  Elva har dock mer päls eftersom det är i september men ändå!
 
Visst är dom fina?!
 
Tempus till vänster och Elva till höger 
 
 

Tempus min drömhäst

Idag när jag red barbacka i paddocken på T insåg jag en sak.... Tempus är verkligen min drömhäst!! Han har verkligen allt jag vill ha hos en häst. Han är en riktig allroundhäst- fin hoppteknik och fina gångarter, för att inte snacka om hur sött hans huvud är och lynnet, världens gosigaste och lydigaste!! <3<3 Bushumöret finns där med men är alltid på ett snällt sätt. För att inte tala om hans gnägg som är så gulliga och man blir så glad inom sig! Han är den rätta hästen för mig helt enkelt!
 
  Känslan är så härlig att jag skulle kunna börja gråta när som helst, det känns verkligen som allt har lossnat och vi har utvecklats mycket tillsammans på sista tiden. Och det har även visat sig på träning och tävling.
Säger bara en sak, Tempus älskar dig! <3
 
Foto: Emma Larsson
 
 
 

Snöö!!

Inatt har det snöat en hel del här i Halland, och de är så härligt, älskare verkligen att rida i snön hästarna får ett sånt lyft i stegen. De har än så länge inte kommit så jätte mycket så tolkningen får vänta ett tag till, var länge sedan jag tolkade Tempus sist, tror det var 2 år sedan sist.
 
Kallt är det också, så jag bestämde mig för att ta på Tempus sitt tjocka vintertäcke då han har blivit klippt nästan hela honom. Vill ju inte att plutten ska frysa! <3
 
Red i en av sommarhagarna innan i förmiddags, Tempus var pigg och vaken, tyckte att de var mycket spännande o lite läskigt att kolla på nu när de är snö
, men han skötte sig fin fint ändå. Med tanke på hur det gick på hoppträningen i tordags så vill jag så gärna hoppa med honom, men marken är hård och jag vill inte riskera att han trampar snett efter hoppet.
 
Såklart fotade jag i hagen idag, och resultatet blir såhär:
 
 

Kall dag

Kall dag idag- minus gradit och marken var hård. Blev inte så mycket till ridning p.g.a att de var så hårt överallt.  Men jag,mamma, Tempus och Elva gick ut en runda i skogen ändå, de är var ju trots allt fint väder och på veckodagarna hinner man ju inte ut förens det blir mörkt, därför gäller det att passa på.
 
En sak som jag inte tänkt på är att jag tycker Tempus har fått lite mer resning i sin hals, den har fått en mer böjd form eller vad man ska säga... En possitiv sak ser jag det som, han har även blvit mer högrest.
 
Imon är det dags för att fixa till manen igen, några veckor sedan sist och den växer som bara den! Klipper nog till hjärtan för jag tyckte den frisyren passade honom bra =) Hoppas det blir lite varmare annars fryser nog mina fingara ihjäl...
 
 
Bilder sen idag

RSS 2.0